Offerte aanvragen
Afbeelding

Configurator

Stelconplaten

Russcher Staphorst B.V.

 • Stelconplaten

  Van A tot Z geregeld

 • Uitgebreid machinepark

  Van grondverzet tot het leggen van stelconplaten

 • Vrijblijvende prijsopgave

  U ontvangt binnen 2 werkdagen een vrijblijvende prijsopgave

0 1
Stelconplaten
Zonder stalen rand
Afmetingen
Verschillende afmetingen mogelijk
Offerte aanvragen
0 2
Stelconplaten
Met stalen rand
Afmetingen
Verschillende afmetingen
Offerte aanvragen
0 3
Stelconplaten
Verschillende afmetingen
Soorten
Met of zonder stalen rand
Offerte aanvragen

Totaalconcept stelconplaten

Wilt u stelconplaten kopen? Dan bent u bij Russcher Staphorst B.V. aan het juiste adres. Wij bieden een uniek totaalconcept aan, waarbij alles van A tot Z kan worden uitgevoerd. Van grondverzet en egalisatie werkzaamheden tot aan het leggen van de platen. Wij gaan voor het perfecte eindresultaat, met als doel; onze klanten ontzorgen.

Offerte aanvragen

Terrein verharden met stelconplaten

Stelconplaten, ook wel betonplaten genoemd, zijn veelgebruikte prefab betonnen elementen voor verschillende toepassingen:

 • Industriële terreinen: als verharding voor opslagplaatsen, fabrieksterreinen, havens enz.
 • Weg- en infrastructuurprojecten: als tijdelijke of permanente verharding voor wegen, opritten, parkeerplaatsen enz.
 • Agrarische sector: voor het creëren van paden, platforms en opslagruimtes op boerderijen en agrarische terreinen.
 • Bouwprojecten: als tijdelijke of permanente fundering voor bouwplaatsen en bouwmateriaalopslag.

 

Stelconplaten zijn niet alleen geschikt voor buiten, maar kunnen ook prima binnen gebruikt worden, bijvoorbeeld:

 • Bedrijfshallen
 • Magazijnen
 • Schuren

En zo is er nog veel meer mogelijk.

1

Grondverzet

2

Egaliseren

3

Leggen

4

Afwerken

Resultaat icoon

Voordelen van stelconplaten

Er zitten ook voordelen aan stelconplaten:

 • Duurzaamheid: stelconplaten zijn gemaakt van hoogwaardig voorgespannen beton, waardoor ze bestand zijn tegen zware belastingen, slijtage en weersinvloeden. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op industriële terreinen, wegen en andere plaatsen waar intensief gebruik en langdurige blootstelling aan de elementen vereist zijn.
 • Snelheid van installatie: in vergelijking met traditionele betonnen vloeren kunnen stelconplaten veel sneller worden geïnstalleerd. Omdat ze prefab zijn hoeven ze alleen maar op de juiste locatie te worden geplaatst en aan elkaar te worden gekoppeld.
 • Flexibiliteit: stelconplaten kunnen gemakkelijk worden verplaatst en opnieuw gebruikt, waardoor ze geschikt zijn voor zowel tijdelijke als permanente toepassingen. Dit maakt ze ideaal voor projecten waarbij mobiliteit en hergebruik van materialen belangrijk zijn, zoals tijdelijke bouwplaatsen of veranderde industriële behoeften.
 • Onderhoudsarm: eenmaal geïnstalleerd vereisen stelconplaten over het algemeen weinig tot geen onderhoud. Dit bespaart tijd en kosten op lange termijn, omdat er geen regelmatige reparaties of vervangingen nodig zijn, zoals bij andere vormen van verharding.
 • Milieuvriendelijk: beton is een recyclebaar materiaal, wat betekend dat stelconplaten kunnen worden hergebruikt voor verschillende projecten aan het einde van hun levensduur.

 

Al met al bieden stelconplaten een combinatie van duurzaamheid, snelheid, flexibiliteit en milieuvriendelijkheid, die ze tot een aantrekkelijke keuze maken voor verschillende industriële, commerciële en infrastructurele toepassingen.

Wanneer je ervoor kiest om stelconplaten te kopen en te laten plaatsen brengt dit verschillende voordelen met zich mee. De stelconplaten vormen namelijk een ondoordringbare laag. Hierdoor is de grond het hele jaar toegankelijk voor zware voertuigen. Verzakking van het pad of kuilen in de weg zijn hiermee verleden tijd. En de platen hebben nog vele andere voordelen, zoals hier boven te lezen zijn.

 

Wilt u in de toekomst ondergronds bekabelen? Dan kan een stelconplaat heel eenvoudig worden verwijderd. Vervolgens kan een sleuf gegraven worden en nadat de grond weer vlak is gemaakt kan de plaat er zo weer op. Dit alles zonder dat het verzakt.

Sleufsilo's

Voor sleufsilo’s zijn stelconplaten ook een uitkomst, omdat dit een duurzame opslagplaats biedt voor landbouwproducten, zoals mest en gras. De sleufsilo’s ook wel kuilplaat genoemd, is gemaakt van een ondoordringbaar en hard beton. Hierdoor is de sleufsilo geschikt voor milieu gevoelige stoffen, zoals mest.
Russcher Staphorst B.V. heeft al vele kuilplaten succesvol geplaatst.

Mantelzorgwoning

Stelconplaten kunnen ook gebruikt worden voor de fundering van mantelzorgwoningen. Dit doen wij vaak in opdracht van Duntep, waarbij we dan meteen het hele grondwerk afleveren en het kraanwerk erbij doen voor het plaatsen van het chalet.

Afbeelding

Waarom stelconplaten kopen?

 • Bestand tegen hoge druk en aslast
 • Bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Breed toepasbaar als terreinverharding
 • Verkrijgbaar in meerdere afmetingen

Veelgestelde vragen

Stelconplaten

Hoe worden betonplaten gelegd?

Betonnen platen worden met een speciale vrachtwagen geleverd én gelegd. Onze vrachtwagen is uitgerust met een kraan, hierdoor is het mogelijk om direct vanaf de vrachtwagen de platen te leggen. Het voordeel is dat de platen sneller en efficiënter gelegd kunnen worden, zonder extra machines.

Wat zijn de voordelen van betonplaten?

De betonplaten van Russcher bieden vele voordelen als oplossing voor erfverharding. Platen van beton zijn niet alleen sterk en bestand tegen hoge druk, maar zijn ook vormvast. Hierdoor is deze vorm van terreinverharding zeer geschikt voor bedrijventerreinen en agrarische toepassingen, waar gebruik wordt gemaakt van zware machines.

Wat is belangrijk bij het leggen van erfverharding?

Een goede voorbereiding is het halve werk, al helemaal wanneer u betonnenplaten wilt gebruiken als verharding voor kavelpaden en opslagterreinen. De ondergrond is namelijk de basis voor een goede terreinverharding! Russcher biedt een totaalconcept aan waarin wij de ondergrond uitgraven, met een goed zandbed zorgen voor de afdichting en afwatering en de egalisatie uitvoeren. Vervolgens kan Russcher met een speciale autolaadkraan de plaatsing uitvoeren.

Hoeveel betonplaten kunnen er geleverd worden per vrachtwagen?

Dit is afhankelijk van de afmeting en de dikte van de erverhardingsplaten, veelal kunnen wij binnen 1 dag de plaatsing uitvoeren.

Alle veelgestelde vragen

Offerte aanvragen

Stelconplaten nodig? Vraag een offerte aan en u ontvang binnen 2 werkdagen een vrijblijvende prijsopgave.

Offerte aanvragen

Recente projecten

Bouw
Projectafbeelding

Grondverzet en stelconplaten IJhorst

Grondverzet Stelconplaten
IJhorst, Overijssel Oktober 2021
Bouw
Projectafbeelding

Uitbreiding parkeerterrein Hoofddorp

Grondverzet Kraanverhuur Stelconplaten
Hoofddorp, Noord-Holland April 2021
Bouw
Projectafbeelding

Totaalproject scholengemeenschap Hengelo

Grondverzet Kraanverhuur Transport Stelconplaten Rijplatenverhuur
Hengelo, Overijssel Oktober 2020
Alle projecten