Veelgestelde vragen

Transport

Heeft jullie vrachtwagen een NCH-containersysteem?

Russcher Kraanverhuur en Grondverzet beschikt over diverse containers en vrachtwagens die uitgerust zijn met het NCH-containersysteem.

Stelconplaten

Wat zijn de voordelen van betonplaten?

De betonplaten van Russcher bieden vele voordelen als oplossing voor erfverharding. Platen van beton zijn niet alleen sterk en bestand tegen hoge druk, maar zijn ook vormvast. Hierdoor is deze vorm van terreinverharding zeer geschikt voor bedrijventerreinen en agrarische toepassingen, waar gebruik wordt gemaakt van zware machines.

Hoeveel betonplaten kunnen er geleverd worden per vrachtwagen?

Dit is afhankelijk van de afmeting en de dikte van de erverhardingsplaten, veelal kunnen wij binnen 1 dag de plaatsing uitvoeren.

Wat is belangrijk bij het leggen van erfverharding?

Een goede voorbereiding is het halve werk, al helemaal wanneer u betonnenplaten wilt gebruiken als verharding voor kavelpaden en opslagterreinen. De ondergrond is namelijk de basis voor een goede terreinverharding! Russcher biedt een totaalconcept aan waarin wij de ondergrond uitgraven, met een goed zandbed zorgen voor de afdichting en afwatering en de egalisatie uitvoeren. Vervolgens kan Russcher met een speciale autolaadkraan de plaatsing uitvoeren.

Hoe worden betonplaten gelegd?

Betonnen platen worden met een speciale vrachtwagen geleverd én gelegd. Onze vrachtwagen is uitgerust met een kraan, hierdoor is het mogelijk om direct vanaf de vrachtwagen de platen te leggen. Het voordeel is dat de platen sneller en efficiënter gelegd kunnen worden, zonder extra machines.

Kraanverhuur

Wat is de hijscapaciteit van jullie Telescoopkranen?

Bij Russcher kraanverhuur beschikken we over meerdere soorten Telescoopkranen. De hijscapaciteit van onze telescoopkranen lopen uiteen van 50 - 150 ton. Ook voor grotere tonnages kunt u met Russcher kraanverhuur contact opnemen. Ons doel is om elke klant te ontzorgen!

Wat zijn de voordelen van een Telescoopkraan?

In tegenstelling tot andere kranen is de telescoopkraan makkelijk en snel te verplaatsen en voor ruw beschikbaar. Dankzij de uitschuifbare giek is de werkruimte van een telescoopkraan beperkt, waardoor het inzetbaar is op locaties met zeer weinig ruimte.

Waar is een telescoopkraan goed voor te gebruiken?

Telescoopkranen zijn onder andere geschikt voor het leggen van prefab vloeren, plaatsen van betonnen wanden, betonstorten en andere bouw gerelateerde werkzaamheden. Daarnaast worden onze telescoopkranen gebruikt voor het verhuizen van machines, industriële verhuizingen of het plaatsen van windturbines. Uiteraard kan een telescoopkraan voor meerdere hijswerkzaamheden gebruikt worden, omdat dit type hijskraan inzetbaar is op locaties met zeer weinig ruimte.

Verhuren jullie telescoopkranen ook met rupsen?

Ja, voor langere periode verhuren wij telescoopkranen met rupsen. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op.

Rijplatenverhuur

Wat kost het huren van stalen rijplaten?

Het huren van rijplaten is goedkoper dan u denkt. Toch kunnen wij op onze website geen prijzen vermelden omdat er een aantal factoren een rol spelen bij het bepalen van de prijs.
Voor iedere aanvraag maken wij een op maat gemaakte offerte die aansluit bij uw wensen. (Geheel vrijblijvend)

Een aantal vragen die rol spelen bij het beantwoorden van uw vraag:

 • Hoeveel rijplaten wilt u huren? (of aantal meters overbruggen)
 • Wilt u de rijplaten enkel dubbel baans plaatsen of overdwars?
 • Voor welke periode wilt u de stalen rijplaten huren?
 • Wilt u dat wij de rijplaten op locatie bezorgen?
 • Wilt u dat wij de rijplaten op locatie voor u plaatsen?
 • Wilt u de rijplaten zelf terugbrengen of moet Russcher deze voor u ophalen?

Gebruik onze handige keuzehulp voor het aanvragen van een prijsberekening voor het huren van rijplaten.

Bezorgen en plaatsen jullie ook stalen rijplaten op locatie?

Bij Russcher Rijplaten verhuur gaan we alleen verder dan het verhuren van rijplaten. In overleg met onze klanten kunnen wij de stalen rijplaten op locatie bezorgen en plaatsen. Wij beschikken over vrachtwagens die uitgerust zijn met een kraan, waardoor wij snel, vakkundig en op iedere locatie rijplaten kunnen plaatsen.
Wilt u meer weten over het huren, transporteren en plaatsen van rijplaten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Hoe zwaar zijn stalen rijplaten?

Bij Russcher kraanverhuur kunt u meerdere typen rijplaten huren. Het gewicht is afhankelijk van het type stalen rijplaat omdat hiervan de afmetingen verschillen. Hieronder vindt u het gewicht per type rijplaat:
SRP500 5000 x 1500 x 15 heeft een gewicht van 600 - 800 kg
SRP600 6000 x 1800 x 15 heeft een gewicht van 1200 - 1300 kg

Waar kun je rijplaten voor gebruiken?

Rijplaten zijn universeel inzetbaar en komen altijd van pas wanneer u de ondergrond moet beschermen. Hieronder een aantal veel voorkomende redenen voor het huren van rijplaten.

Grondverzet

 • Tuin werkzaamheden
 • Graafwerkzaamheden
 • Landbouwwerkzaamheden
 • Bouw

Infrastructuur

 • Nieuwbouw projecten
 • Sloopwerkzaamheden
 • Bestratingswerkzaamheden

Evenementen

 • Festivals
 • Dorspfeesten

Grondverzet

Welke grondverzet werkzaamheden voeren jullie uit?

Al sinds 1969 zijn wij gespecialiseerd in de meest uiteenlopende grondverzetwerkzaamheden. Van infrastructuur tot landschapsbeheer tot het ontgraven van terreinen en sloopwerkzaamheden. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende werkzaamheden.

 • Ondersteuning bij wegenbouw en infrastructuur projecten
 • Ontgraven van bouwputten, kelders en vijvers
 • Aanleggen van tuinen, cultuurlandschappen en landschapsbeheer
 • Ondersteuning bij sloopwerkzaamheden, bodemsanering, nieuwbouwprojecten
 • Bouwrijp maken grond