Megablokken

Multifunctionele en flexibele megablokken

Deze betonblokken van Russcher hebben een standaard afmeting van 160x80x80 cm. Vanwege dit enorme formaat worden deze betonnen blokken ook wel megablokken genoemd. De megablokken zijn duurzaam en hebben een hoogwaardige betonkwaliteit. De betonblokken lijken op enorme LEGO®-blokken, het stapelsysteem werkt dan ook hetzelfde! De blokken zijn voorzien van noppen en inhammen, welke bij het stapelen in elkaar vallen. De blokken kunnen zonder bevestigingsmateriaal gestapeld worden. Deze megablokken worden onder andere gebruikt voor het bouwen van sleufsilo’s, opslagboxen, keerwanden, zoutloodsen, opslaghallen en aanrijdbeveiliging. Russcher Staphorst B.V. verzorgt transport én plaatsing van de megabeton blokken, ook in combinatie met stelconplaten. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Afbeelding

Toepassingen en voordelen van megablokken

Doordat deze grote betonblokken erg sterk en relatief eenvoudig te plaatsen zijn, worden deze voor vele toepassingen gebruikt. Zo worden de megablokken onder andere gebruikt voor het maken van wanden voor een opslag of (sleuf)silo. Door het flexibele stapelsysteem kunnen de wanden op elk gewenst moment eenvoudig aangepast worden. Verder worden deze robuuste betonblokken vaak gebruikt als aanrijdbeveiliging. Ook bij het bouwen van keerwanden en zoutloodsen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van de megablokken.

De megablokken van Russcher kennen vele voordelen. Zo kunnen de betonnen blokken door het flexibele stapelsysteem onbeperkt worden hergebruikt. Hierdoor kunnen ook wanden van bijvoorbeeld een sleufsilo op elk gewenst moment aangepast worden. Megablokken zijn dus een zeer duurzaam bouwmateriaal. Een ander voordeel van de megablokken is dat een speciale fundering niet altijd nodig is. Wanneer de ondergrond vlak en draagkrachtig is kan er direct op gebouwd worden. Door het grote formaat van de betonnen blokken en het praktische stapelsysteem is het project snel gebouwd. De robuuste blokken kunnen tot grote hoogtes gestapeld worden. Naast hoog stapelbaar, flexibel en duurzaam zijn de megablokken ook geluiddempend en brandwerend.

Voordelen van mega betonblokken

  • Zeer duurzaam bouwmateriaal
  • Herbruikbaar
  • Praktisch stapelsysteem
  • Geluiddempend en brandwerend

Verschillende soorten betonnen megablokken

De standaard afmeting van een megablok is 160x80x80 cm, maar andere maten zijn uiteraard ook mogelijk. Daarnaast zijn de betonblokken ook leverbaar met een glad afgewerkte bovenzijde. De scharnier-megablokken worden gebruikt voor het maken van de gewenste hoek. Met deze mega betonblokken kun je dus bijna iedere gewenste vorm en afmeting creëren. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden van onze megablokken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

Stelconplaten

Betonnen legoblokken, stapelblokken en mega betonblokken

Door het vergelijkbare uiterlijk en mechanisme worden onze megablokken ook wel eens betonnen legoblokken genoemd. En aangezien de megablokken meestal gestapeld worden, zien we ook de benaming ‘betonnen stapelblokken’ steeds vaker voorbij komen. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Grote betonnen blokken welke eenvoudig en snel gestapeld kunnen worden tot het gewenste project. Voor het transport én plaatsing van deze grote betonnen blokken ben je bij Russcher aan het juiste adres!

Afbeelding

Onze projecten met megablokken

Bouw
Projectafbeelding

Grondverzet en stelconplaten IJhorst

Grondverzet Stelconplaten
IJhorst, Overijssel Oktober 2021
Bouw
Projectafbeelding

Uitbreiding parkeerterrein Hoofddorp

Grondverzet Kraanverhuur Stelconplaten
Hoofddorp, Noord-Holland April 2021
Bouw
Projectafbeelding

Totaalproject scholengemeenschap Hengelo

Grondverzet Kraanverhuur Transport Stelconplaten Rijplatenverhuur
Hengelo, Overijssel Oktober 2020
Bekijk alle projecten

Megablokken laten plaatsen?

Heeft u vragen over mega betonblokken of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens.