Bouwrijp maken grond

Al sinds 1965 is Russcher actief als totaaloplosser op het gebied van kraanverhuur en grondverzet. Zo hebben wij al vele tevreden klanten kunnen helpen bij het realiseren van hun projecten. Zo zijn wij werkzaam in de branches: bouw, infrastructuur, groenvoorziening, industrie voor zowel particulieren als bedrijven.

Hieronder vindt u een overzicht van onze hijswerkzaamheden en grondverzet projecten. Wilt u ook vakkundig een hijsopdracht of grondverzet project laten uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier of bel 0522 – 463 357.

De voordelen van Russcher Grondverzet

  • Ervaren grondwerkers
  • Grondverzetbedrijf sinds 1969
  • Snel op locatie inzetbaar
  • Volledig gecertificeerd

Russcher-certificering

Wat is bouwrijp maken?

Het bouwrijp maken van grond is het bewerken van het maaiveld voordat er daadwerkelijk wordt gestart met het bouwen van bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk. Het maaiveld is de hoogte van het grondoppervlak.

Een bouwrijpe grond houdt eenvoudig in dat het kavel startklaar is om te gaan beginnen met bouwen. Er zijn geen obstakels op het bouwterrein, de grond is schoon en de nodige voorzieningen zijn aanwezig. Soms zal de grond bouwrijp gemaakt moeten worden. Er moet bijvoorbeeld eerst nog een oud huis gesloopt worden voordat er nieuwbouw wordt geplaatst, of de grond moet vlak gemaakt op opgehoogd worden. Een bouwrijpe kavel is dus echt helemaal startklaar om te bouwen, er hoeven hier geen andere werkzaamheden meer verricht te worden.

Waar moet u rekening mee houden tijdens het bouwrijpmaken van een kavel?

Meestal maakt de verkopende partij de bouwgrond al bouwrijp. Het scheelt echter veel gedoe, vertraging en onvoorziene kosten wanneer u zelf van tevoren al goed bekijkt of het kavel ook daadwerkelijk bouwrijp is. Hierbij valt onder andere te denken aan:

  • Is de kavel goed bereikbaar?
  • Heeft de grond een schoongrondverklaring?
  • Liggen of staan er nog obstakels op de kavel?
  • Hoe is de afwatering geregeld?

Voordat een grond bouwrijp is worden er vaak verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de grond op te hogen, de grond verbeteren en begroeiing verwijderen. Ouwe bouwwerken en fundamenten worden gesloopt. Ook betonresten, stenen en andere ongewenste elementen kunnen indien nodig uit de bodem verwijdert worden.

Werkzaamheden tijdens het bouwrijp maken van een kavel

Er zijn een aantal werkzaamheden die verricht worden tijdens het bouwrijp maken van een kavel. De werkzaamheden kunnen verschillen tussen het uitgraven van een bouwkavel tot het verhogen van een stuk grond. Aanvoeren van zand of bouwgrond egaliseren behoren ook tot onze werkzaamheden.

Herinrichting van terrein

Russcher Kraanverhuur & Grondverzet ontzorgt haar klanten volledig. Door het aanbieding van kraanverhuur, grondverzet, transport en het verhuur van rijplaten hoeven onze klanten zelf geen materieel meer te regelen bij de inzet van Russcher.

Bent u van plan om een terrein of landschap te herinrichten? Wij ondersteunen u graag met materiaal en verschillende werkzaamheden. Russcher Kraanverhuur & Grondverzet heeft ervaring met veel typen herinrichtingen. Bent u bijvoorbeeld van plan om een parkeerplaats om te toveren tot vijver en heeft u geen idee waar u moet beginnen? Wij helpen u graag! Russcher Kraanverhuur & Grondverzet is gespecialiseerd in het opnieuw vormgeven van een bepaald landschap, bijvoorbeeld het toevoegen van een verhoging.

Bouwrijp maken grond

Projecten Bouwrijp maken grond

Bouwkavel bouwrijp laten maken?

Heeft u ook een grote bouwkavel of stuk grond dat bouwrijp gemaakt moet worden? Russcher Grondverzet neemt graag deze last van uw schouders. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van grondverzet, verhuur van kranen, infrastructuur en het bouwrijp maken van grond. Wij nemen graag het gehele traject van het bouwrijp maken van een bouwkavel voor onze rekening.

Specialisten in ons vak

Russcher ontzorgt u van A tot Z op het gebied van kraanverhuur en grondverzet. Wij bieden totaaloplossingen voor bedrijven en particulieren.

Offerte grondwerken aanvragen?

Vul onderstaand contactformulier in om vrijblijvend informatie aan te vragen over de tarieven en mogelijkheden van het bouwrijp maken van uw kavel.